Vlašské ořechy BIO 250 g
Detailní popis produktu
Svým tvarem připomínají mozek, možná právě proto, že podporují zastoupením mikronutrientů mozkové funkce a funkce celého nervového systému. Dle některých “asijských kultur” jsou vlašáky označovány za potravu pro mozek a podle keltských kultur jsou označovány vlašské ořechy za symbol koncentrované moudrosti. Obsahují zejména železo a zinek, který přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem a k udržení normální hladiny testosteronu.
Výhody:
- kvalitní zdroj energie
- obsah rostlinných tuků, bílkovin a vlákniny
- bez přidaných cukrů a SO2
- obsah železa a zinku
Pohledem čínské medicíny
Jádra vlašských ořechů mají sladkou chuť, teplou povahu a energeticky ovlivňují dráhu plic, tlustého střeva a ledvin, které vyživují.
Z vlašských ořechů se lisuje kvalitní a výživný rostlinný olej s blahodárnými účinky.
Důležité je ořechy skladovat v temnu, chladu a v suchu. Mají tendenci žluknout. Naše ořechy jsou v nejvyšší kvalitě a čerstvé.
Použití:
Vlašské ořechy jsou určeny k přímé spotřebě. Chuťově i nutričně doladí pokrmy k dokonalosti jak sladké tak slané. Hodí se do kaše, smoothies, ovocných i zeleninových salátů. Perfektní kombinaci tvoří s jablky a rozinkami anebo s hruškou, kvalitním sýrem a brusinkami.
Z vlašských ořechů si můžete připravit domácí rostlinné mléko nebo ořechový krém. Použít je můžete při pečení i v RAW kuchyni.
Dejte si hrst vlašských ořechů jako výživnou svačinu samotné nebo v kombinaci s jinými ořechy a sušeným ovocem.
Věděli jste že?
Latinský název ořešáku Juglans regia je odvozen z Jovis glans neboli Jupiterův žalud podle boha Jupitera ve starém Římě. Bohovi Jupiterovi byl ořešák zasvěcen.
Složení:
100% BIO jádra vlašských ořechů. Může obsahovat stopy jiných skořápkových plodů.
Nutriční hodnoty (100 g):
Tuky: 65 g
Sůl: 0 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.